Sponsorkinderen

Onderstaande kinderen zouden graag een financiele sponsor krijgen. Voor € 20 per maand geeft u hen de mogelijkheid christelijk onderwijs te volgen of hun studie af te maken.

Kristo is een wees, hij heeft geen vader en geen moeder sinds hij twee is. Zijn moeder was geestesziek tot ze stierf. Zijn vader nam niet de verantwoordelijkheid en verdween. Kristo is toen opgevangen door zijn grootouders, maar zijn grootvader is twee jaar geleden ook overleden. Hij is nu bij zijn grootmoeder, maar die is ook vaak ziek. Kristo zit in een moeilijke situatie waarin hij weinig stimulans ondervindt en ook de verzorging beperkt blijft. Omdat mij dit raakte heb ik hem gedurende zijn basisschooltijd aandacht gegeven en schoolspullen die hij nodig had. Hij is nu zover dat hij naar de SMP kan, maar dan nemen de kosten ook toe. Om die reden draag ik hem voor aan Setia.

Elvira is een ijverig meisje dat al sinds haar zondagschooltijd altijd naar de kerk komt. Haar ouders snappen het belang van school, maar het gezinsinkomen is maar beperkt en onregelmatig. Om die reden gaan de kinderen in dit gezin soms wel naar school en soms niet. Als er weer voldoende geld is, dan gaan ze weer een jaar naar school, maar als het op is, dan stopt het. De kinderen worden daar de dupe van. Hun studie voortgang staat stil, terwijl ze wel steeds ouder worden. Om die reden stel ik haar voor aan Setia, ik hoop dat ze dan haar SMA kan afmaken.

Elsa is de oudste van drie kinderen. Haar vader vist in de rivier, maar dat is niet gemakkelijk. De rivier is ernstig vervuild door illegale goudzoekers en ook de ontbossing i.v.m. het planten van oliepalmen vervuild de rivier en zorgt voor sterk wisselende waterstanden. Haar moeder is ziek en kan niet bijdragen aan het gezinsinkomen. Elsa betaalt haar eigen schoolkosten door groente te zoeken in het bos (na schooltijd) en dat te verkopen. Elsa is nu twaalf en wil verder naar de SMP, maar de kosten die dat met zich meebrengt zijn niet op te brengen. Elsa wil om die reden ook zelf niet meer naar school. Ze wil haar ouders niet tot last zijn en hoopt met wat inkomen het gezin te helpen. Om die reden stel ik haar voor aan Setia.

Peri komt uit een gezin waar school als niet belangrijk wordt gezien. Het gezin is animist. Ze leven niet in een groep mensen, maar verhuizen voortdurend. Om die reden gaan twee van de zeven kinderen niet naar school. Peri en een broertje (of zusje) is door een ander opgenomen in zijn huishouden en kan wel naar school. Peri doet het goed op school. Als hij thuiskomt moet hij in het gezin helpen met de kinderen en karweitjes. Hij komt elke zondag trouw naar de kerk. Om die reden stel ik hem voor aan Setia.

Putra komt uit een gezin die tikars (matrasje) maakt van bladeren uit het bos. Per dag kunnen ze twee maken, per stuk brengt dat 15.000 roepia op. Dat gebeurt niet elke dag, want de benodigde bladeren zijn niet altijd te vinden. Putra gaat elke dg naar school en loopt dan 3 km. In de regentijd is dus alles nat, ook zijn schoolboeken. Hij heeft hulp nodig om zijn school voort te zetten, daarom stel ik hem voor aan Setia.

Alexander Christie

Daniël Pratana